banner-728x90-statisch
Vakgarage Will Schraven is lid van het Kentekenloket.
Dit betekend dat u bij ons terecht kunt voor het overschrijven en schorsen van uw voertuigen.

Kenteken overschrijven

Als een auto is verkocht, moet het kenteken worden gekoppeld aan de naam van de nieuwe eigenaar. Dat noemen we kenteken overschrijven of auto overschrijven. Koop je een auto bij een dealer, dan regelt die dat meestal voor je. Maar koop je een auto van iemand anders, particulier dus, dan moet je dat samen met de verkoper regelen.

Koper

Een kenteken overschrijven kost overal in Nederland € 9,98. Neem als koper een Nederlands Rijbewijs, identiteitskaart of paspoort mee. Dit is namelijk wettelijk verplicht om de overschrijving succesvol af te ronden. Zo weet jij zeker dat je diezelfde dag nog in je pas aangeschafte auto kan wegrijden!

Verkoper

Auto verkocht en het kenteken overschrijven bij het Kentekenloket? Neem het papieren kentekenbewijs (deel IB en deel II) of de kentekencard mee en de tenaamstellingscode. Zo kom je als verkoper niet voor verrassingen te staan.

Kentekencard

Is het gelukt om jouw auto over te schrijven? Dan krijg je bij het Kentekenloket het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode. Het tweede deel wordt samen met je kentekencard opgestuurd. De kentekencard is per 1 januari 2014 van toepassing en is een vervanger van het papieren kentekenbewijs. De twee delen van de tenaamstellingscode voeg je uiteindelijk dan zelf samen.

WA verzekering

Wist je ook dat zodra een auto is overgeschreven op jouw naam, dat het ook wettelijk verplicht is om deze betreffende auto WA te verzekeren? Het is dus belangrijk dat je op tijd een autoverzekering afsluit, zodat je veilig de weg op kan. Je hoeft hiermee niet te wachten tot de aanschaf van je auto, maar kan dit van tevoren al regelen met de verzekeraar.

Contactgegevens

Autocenter Will Schraven
Antwerpsestraatweg 262
4624 JK, Bergen op Zoom

Tel: 0164-235130
autocenter@willschraven.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00
Zaterdag 09:30 tot 12:00

Plan nu een afspraak in onze vakgarage